Начало /  / Плажовете на Кавала
Плажовете на Кавала

Плажове в и около Кавала

Тоска бийч е на 6 км от Кавала. Плажът е носител на наградата „Син флаг” за чистота , безопасност и опазване на екологията. Има входна такса за ползване на плажа, на който се намират бунгалата на четиризвездния Тоска бийч, както и ресторант и кафетерия. До плажа може да се стигне с автобуса за Неа Перамос.

Батис Бийч- организиран плаж на кметството на Кавала, отстоящ на 4 км от града, също награден със „Син флаг”. Тук има и къмпинг със 100 места. И тук има входна такса за ползване на съоръженията. Тук посетителите имат възможност да упражняват различни водни спортове, да ползват плувен басейн, бийч бар и спортна площадка. През летния сезон до плажа може да се стигне с автобус № 8, както и като се вземе автобуса за Неа Перамос.

Каламица  Бийч – организиран плаж на западния вход на Кавала.- също със „Син флаг”, но без входна такса. На плажа и в близост до него има барчета и таверни. До този плаж се стига с градските автобуси №№ 4, 5 и 8.

Перигиали Бийч се намира на източния край на града, на 2 км от центъра. Има „син флаг”. В някои негови части има рибни таверни. До него се стига с градски автобуси № 2 и 3.

Рапсани Бийч- за тези, които не искат или не могат да напускат града, Рапсани е практически в центъра му. Общински плаж, също удостояван със „син флаг”всяка година от 2009 г. насам – има ли някой плаж в Кавала, който да не е?!Не се изисква входна такса. Може да се стигне до този плаж с автобуси №№1, 4, 5, 8 и 10. Таверна и кафетерия, естествено, и тук не липсват.

Керамоти е на 38 км източно от Кавала и само на 12 км от международното летище „Александър Велики”. Керамоти има разкошна 14 километрова плажна ивица , от която около 2 км са организиран плаж, удостоен със „Син флаг. Плажът предлага всички удобства и има три елегантни бийч бара, игрища за плажен волейбол и футбол. В близост  до Керамотиможе да се посети делтата на р. Нестос (Места), а и о-в Тасос е само на няколко морски мили.

Тузла или плажът Офриниу са намира на 58 км западно от Кавала.Плажът на Тузла е изцяло пясъчен, с шезлонзи и чадъри. Не липсват и бийч барове. Можете да посетите още естуара на река Стримонас (Струма), която след общо 415 км (290 от които на българска територия) се влива с дълбоко, фуниевидно устиев Егейско море и прочутия античен град Амфиполис.