Начало / Как да стигнем до Кавала

Как да стигнем до Кавала намиращ се на 30км от Керамоти - разстояние и път с автомобил, самолет, ферибот, автобуси.  

Разстояние София - Кавала с кола: 317 км през ГКПП "Илинден", 433 км през ГКПП "Кулата", 413 км през ГКПП "Маказа".

С автобус: от Солун, Атина и някои други гръцки градове, както и от София, Пловдив и др. български градове.

До Кавала с кола


До Кавала с кола

Как да стигнем до Кавала с кола

От различните части на България с автомобил може да се стигне до Кавала за няколко часа през един от следните гранични пункта: ГКПП „Кулата”, ГКПП „Илинден” (до Гоце Делчев), ГКПП ” Златоград” и ГКПП „Капитан Петко войвода” (до Свиленград), ГКПП "Маказа"

Пътят през ГКПП "Златоград" обаче е лош - доста стръмен и тесен, с много завои, заради което скоростта на движение е доста ниска. Може да се минава само с леки коли.

От София за Керамоти е по-добре да минете през Гоце Делчев (ГКПП "Илинден"), вместо през Сандански-Кулата. Пътят през Илинден е хубав, движението е по-ненатоварено (включително и през празничните дни) и се минава доста бързо през границата.

  

До Кавала със самолет


 До Кавала със самолет

До Кавала със Самолет

Kavala (KVA) е свързана с директни полети с над 15 града.

  • Има повече от 30 полета на седмица с малки самолети.
  • Има над 15 директни полета на седмица, излитащи от и кацащи в Кавала. Има повече от 30 полети по вътрешни линии..
  • Повече от десет авиокомпании оперират от Кавала.
  • Най-големият самолет кацащ в Кавала е Боинг 757 с 235 места.
  • Най-малкият е JST с 29 места.

Aвиокомпании, предлагащи полети до и от Кавала

Списъкът на авиокомпании е съставен на база обслужваните дестинации на различните авиокомпании и не претендира за изчерпателност.

Къде можете да намерите евтини билети до и от Кавала

Или пътувайте през Солун

Най-голямото летище в Северна гърция е „Македония” – международното летище на Солун с код SKG. От Солун до Кавала или Керамоти и можете да пътувате с кола под наем или автобус. Пътят до Кавала и Керамоти е автомагистрала „Егнатия Одос” – 156 км или около час и половина каране.

  

До Кавала с автобус


До Кавала с автобус

До Кавала с автобус

Комфортните междуградски автобуси ("KTEL") са безспорно най-удобният начин да се пътува навсякъде из Гърция. Има чести автобусни връзки от Атина – автогара Кифисос до Кавала, както и от Солун – от автобусния терминал „Македония” до Кавала.

От София до Кавала цените на еднопосочните билети са към 50-60 лева, като разстоянието се изминава за по-малко от 6 часа.

  

До Кавала с ферибот


До Кавала с ферибот

До и от Кавала с ферибот

Kavala е важно пристанище на Егейско (Бяло) море. До него може да се стигне с ферибот от Тасос (на всеки час), Лесбос, Лемнос, Хиос, Самос, Самотраки, Рафина, Пирея, Солун, Патмос, Родос, Додеканезките острови и няколко други острова в Бяло море. С малко по-грижливо планиране, до Кавала може да се стигне с ферибот от почти всеки гръцки остров директно или през други острови.

Фериботи Керамоти - Тасос има на всеки половин час. Цената на човек е 3€, а за кола - 16€ и отделно на пътник още по 3€. Ценоразпис на билетите за фериботите може да намерите тук: http://www.thassos-ferries.gr/bulgaria.html

Имайте предвид, че фериботи има до към 21:00 ч.