Начало / Керамоти

Керамоти

Bellevue Apartments - хотел в КерамотиVilla Excelsior - хотел в КерамотиKeramoti Apartments - хотел в КерамотиVilla Bellevue - хотел в КерамотиАпартаменти на първа линия в Керамоти

Керамоти – най-хубавият плаж на Балканите! Всеки, който е срещал този рекламен рефрен в интернет или е чувал от приятели за прекрасния пясъчен плаж на Керамоти, със сигурност е искал да разбере истина ли е всичко това. И съвсем не му е било трудно да разбере, че това е нещо съвсем реално. В Керамоти има повече от десет километра бяла пясъчна ивица и лазурно море, които сякаш не свършват до хоризонта.  

Да, изглежда, че това наистина е най-хубавият плаж на Балканите! При това толкова близо до България. През "Маказа" разстоянието от София до Керамоти не би трябвало да отнема повече от 4 часа с кола, освен ако не попаднете на някоя августовска опашка. При съвсем нормално каране и пресичане на границата при ненатоварения ГКПП Илинден разстоянието се взима за 4 часа и половина.

Керамоти е много приятно и спокойно място и затова е предпочитано от млади семейства с деца и хора, които искат да избягат от туристическите тълпи, но без да се лишават от повечето предимства на лятната почивка на море. Керамоти определено не е за любители на бурния нощен живот и на летните авантюри. Ако сте свикнали на слънчевбрягска "почивка“, Керамоти със сигурност не е за вас.

Освен, че пътят от София до Керамоти е кратък, бъдете сигурни, че ще свикнете изключително бързо с красотата и спокойствието на градчето и няма да искате да си тръгнете оттам! Почивката в “перлата на Егейско море” е мечтана за семейства, които искат да избягат от напрегнатото ежедневие и да си подарят заслужен отпуск. Местата за нощувки в Керамоти са достатъчно, но за да се подсигурите е препоръчително да направите предварителни резервации, особено ако смятате да посетите курорта през летните месеци. Туристическият сезон в Керамоти започва рано - през месец май и продължава дори до октомври включително.

Ползотворната почивка на най-хубавия плаж на Балканите може да бъде съчетана и с риболов или с конна езда около красивата природа на градчето. Ежегодно в Керамоти се организира и провежда интересен музикален фестивал, озаглавен „При вълните. Събитието се провежда през месец юли. Тогава на плажа се стичат хиляди летовници, гости от околните градчета и села, както и местни любители на поп музиката.

Галерия Керамоти