Начало
Bellevue Apartments - хотел в КерамотиVilla Excelsior - хотел в КерамотиKeramoti Apartments - хотел в КерамотиVilla Bellevue - хотел в КерамотиАпартаменти на първа линия в Керамоти

Днес в Кавала максималната температура е градуса. В този сайт ще намерите температура на морската вода, информация за разстояния от България до Кавала, Керамоти и Тасос- в кои хотели да отседнете, кои магазини и ресторанти да посетите, кои забележителности си струва да видите, кои са най-хубавите плажове и още много интересна и полезна информация. Но най-напред два кратки видеофилма, които ще ви дадат представа за Кавала и нейните околности.

За Кавала


Кавала на 30км от КерамотиИнформация за Кавала в близост до Керамоти, Гърция

Кавaла - столица на префектура Кавала се намира в Северна Гърция в подножието на планината Символон. Територията на префектурата принадлежи към провинция Македония и е заобиколена от провинциите Серес на запад, Ксанти и Керамоти на изток и Драма на север. Разположен на брега на Егейско море, край защитен от морските бури залив, градът е главно пристанище на Източна Македония и има изглед към остров Тасос непосредствено до Керамоти, откъдето са дошли първите заселници тук. През вековете името на града се е променяло, но той неизменно е бил свързан с мореплаването и търговията.

  
още от Кавала инфо

Как да стигнем до Кавала


Кавала 5Как да стигнем до Кавала намиращ се на 30км от Керамоти - разстояние и път с автомобил, самолет, ферибот, автобуси.  

Разстояние София - Кавала с кола: 317 км през ГКПП "Илинден", 433 км през ГКПП "Кулата", 413 км през ГКПП "Маказа".

  
още от Кавала инфо

История


Кавала 2История на град Кавала, Гърция

На мястото на днешна Кавала е имало заселници от праисторически времена – още от епохата на неолита. През VІІ-ми – VІ-ти век пр.н.е. заселници от съседния остров Тасос намиращ се в близост до Керамоти основават Неаполис, който по-късно става член на Атинския съюз и дори сече собствени монети. Пристанищното селище поддържа оживени търговски връзки с другите пристанища на Егейско море и на гръцката част от Мала Азия, а наред с това благосъстоянието на заселниците се подобрява вследствие на експлотацията на сребърни и златни мини в планината Леканис. Именно по тази причина през V-ти век пр.н.е. Неаполис става единствената колония на островитяните от Тасос, която успява да извоюва своята независимост.

  
още от Кавала инфо

Къде да отседнем


Къде да отседнем в КавалаКъде да отседнем в Кавала

Кавала както и Керамоти привличат хиляди туристи със своята комбиция от планина и море, хубавите си плажове и съчетание между съвремие и богата история. По принцип има достатъчно места в хотелите, но все пак е разумно да се направи предварителна резервация, особено през летния сезон.Хотел Имарет   е перлата на Кавала. Някога построен от Мохамед Али паша като мюсюлманско училище и приют, днес изключителният архитектурен ансамбъл  Имарет е един от най-луксозните бутикови хотели на Гърция, съчетавайки успешно модерния лукс с оригиналната Отоманска архитектура. Всеки апартамент или стая са богато декорирани и добре мебелирани. Елегантният интериор е допълнен с оригинални камини. Гостите могат да се насладят на традиционна хамам баня и на разпускащи масажи или да релаксират в открития басейн, или в двора.   Услугите включват бюро за екскурзии, закуска в стаята и бусче-совалка до аерогарата. Домашни любимци не се допускат. Цените започват от 300 евро.               Тел.: (0030) 2510 620151 ; Факс/ (0030) 2510 620 156; е-мейл: info@imaret.gr; уеб сайт: www.imaret.gr

  
още от Кавала инфо

Развлечения


РазвлеченияРазвлечения

Кавала предлага храна за всички вкусове – от ресторанти, напомнящи за близкото съседство с Ориента, през традиционни гръцки таверни, до малки снек барове с местните деликатеси сувлаки (малки шишчета) и гирос (гръцкият вариант на дюнер кебапа).

  
още от Кавала инфо

Екскурзии


Екскурзии

Екскурзии до близките околности на Кавала

  
още от Кавала инфо

Галерия Кавала


Джамия в Стария град Галерия Кавала

Галерия Кавала, снимки от Кавала.

  
още от Кавала инфо

Времето


Уеб камери в Кавала онлайн. Времето в Кавала намиращ се на 30км от Керамоти, Гърция. Климат в Кавала Гърция. 

  
още от Кавала инфо

Керамоти


Керамоти

Керамоти – най-хубавият плаж на Балканите! Всеки, който е срещал този рекламен рефрен в интернет или е чувал от приятели за прекрасния пясъчен плаж на Керамоти, със сигурност е искал да разбере истина ли е всичко това. И съвсем не му е било трудно да разбере, че това е нещо съвсем реално. В Керамоти има повече от десет километра бяла пясъчна ивица и лазурно море, които сякаш не свършват до хоризонта.  

  
още от Кавала инфо

Температурата в момента в Кавала e 26 °C

Максималната температура за ДНЕС е 37 °C.
Утре в Кавала се очаква МАКСИМАЛНА температура от 35 °C Следващите няколко дни се очаква промяна в температурите като след 5 дни се очаква минималните температури да достигнат 21 °C, а максималните 34 °C

северен вятър със скорост 10 km/ч