Начало

Днес в Кавала максималната температура е 23 градуса. В този сайт ще намерите температура на морската вода, информация за разстояния от България до Кавала, Керамоти и Тасос- в кои хотели да отседнете, кои магазини и ресторанти да посетите, кои забележителности си струва да видите, кои са най-хубавите плажове и още много интересна и полезна информация. Но най-напред два кратки видеофилма, които ще ви дадат представа за Кавала и нейните околности.

За Кавала

Кавала 6Информация за Кавала, Гърция

Кавaла - столица на префектура Кавала се намира в Северна Гърция в подножието на планината Символон. Територията на префектурата принадлежи към провинция Македония и е заобиколена от провинциите Серес на запад, Ксанти на изток и Драма на север. Разположен на брега на Егейско море, край защитен от морските бури залив, градът е главно пристанище на Източна Македония и има изглед към остров Тасос, откъдето са дошли първите заселници тук. През вековете името на града се е променяло, но той неизменно е бил свързан с мореплаването и търговията.

още от Кавала инфо
Как да стигнем до Кавала

Кавала 5

Как да стигнем до Кавала - разстояние и път с автомобил, самолет, ферибот, автобуси.  

още от Кавала инфо
История

Кавала 2История на град Кавала, Гърция

На мястото на днешна Кавала е имало заселници от праисторически времена – още от епохата на неолита. През VІІ-ми – VІ-ти век пр.н.е. заселници от съседния остров Тасос основават Неаполис, който по-късно става член на Атинския съюз и дори сече собствени монети. Пристанищното селище поддържа оживени търговски връзки с другите пристанища на Егейско море и на гръцката част от Мала Азия, а наред с това благосъстоянието на заселниците се подобрява вследствие на експлотацията на сребърни и златни мини в планината Леканис. Именно по тази причина през V-ти век пр.н.е. Неаполис става единствената колония на островитяните от Тасос, която успява да извоюва своята независимост.

още от Кавала инфо
Къде да отседнем

Къде да отседнем в КавалаКъде да отседнем в Кавала

Кавала привлича хиляди туристи със своята комбиция от планина и море, хубавите си плажове и съчетание между съвремие и богата история. По принцип има достатъчно места в хотелите, но все пак е разумно да се направи предварителна резервация, особено през летния сезон.

Хотел Имарет  е перлата на Кавала. Някога построен от Мохамед Али паша като мюсюлманско училище и приют, днес изключителният архитектурен ансамбъл Имарет е един от най-луксозните бутикови хотели на Гърция, съчетавайки успешно модерния лукс с оригиналната Отоманска архитектура. Всеки апартамент или стая са богато декорирани и добре мебелирани. Елегантният интериор е допълнен с оригинални камини. Гостите могат да се насладят на традиционна хамам баня и на разпускащи масажи или да релаксират в открития басейн, или в двора.  Услугите включват бюро за екскурзии, закуска в стаята и бусче-совалка до аерогарата. Домашни любимци не се допускат. Цените започват от 300 евро.              Тел.: (0030) 2510 620151 ; Факс/ (0030) 2510 620 156; е-мейл: info@imaret.gr; уеб сайт: www.imaret.gr

още от Кавала инфо
Развлечения

РазвлеченияРазвлечения

Кавала предлага храна за всички вкусове – от ресторанти, напомнящи за близкото съседство с Ориента, през традиционни гръцки таверни, до малки снек барове с местните деликатеси сувлаки (малки шишчета) и гирос (гръцкият вариант на дюнер кебапа).

още от Кавала инфо
Екскурзии

Екскурзии

Екскурзии до близките околности на Кавала

още от Кавала инфо
Галерия Кавала

Джамия в Стария град Галерия Кавала

Галерия Кавала, снимки от Кавала.

още от Кавала инфо
Времето

Уеб камери в Кавала онлайн. Времето в Кавала, Гърция. Климат в Кавала Гърция. 

още от Кавала инфо
Керамоти

Керамоти – най-хубавия плаж на Балканите! Всеки, който е срещал този рекламен , рефрен в интернет или е чувал от приятели за прекрасния пясъчен плаж на Керамоти,  със сигурност е искал да разбере истина ли е всичко това. И съвсем не му е било трудно да разбере, че това е нещо съвсем реално. Повече от десет километра бяла пясъчна ивица, и лазурно море, които сякаш не свършват  до хоризонта.  

още от Кавала инфо

Температурата в момента в Кавала e 17 °C

Максималната температура за ДНЕС е 23 °C.
Утре в Кавала се очаква МАКСИМАЛНА температура от 23 °C

Избрани сайтове

 • Хотел ПЛАЗА в центъра на гр. Варна Бизнес хотел Плаза е разположен на пешеходната зона в самия център на град Варна. Бизнес хотел Плаза е открит през лятото на 200 ...

 • Белвю - български хотел в Керамоти Керамоти - климат, плажове, температура на морската вода, заведения... от Bellevue Apartments - най-добрите апартаменти за почив ...

 • МАТПУ - Екскурзии в страната и чужбина. Международен автобусен транспорт. МАТПУ - редовни автобусни линии до Скопие, Охрид, Ниш, Белград, Загреб, Любляна, Будва, Подгорица, Солун, Атина, Истанбул. МАТП ...

 • Почивки Лято 2014 от Емералд Най-добрите оферти за почивки в Турция за Лято 2014 директно от

 • Най-добрите хотели за почивка в Турция Най-добрите хотели за почивка в Турция - директно от Емералд Тра

 • Евридика Хилс- Пампорово Апарт хотел на метри от ски писта 7 в Пампорово.

 • Нови интернет страници

 • Ели Рос - агенция за транспорт и туризъм Нова година в Истанбул 30.12.2015

 • Ели Рос - агенция за транспорт и туризъм Нова година в Ниш 31.12.2015

 • Ели Рос - агенция за транспорт и туризъм Нова година на остров Корфу 29.12.2015

 • Най-актуални страници

 • Коледа и Нова година 2016

 • Карта за отстъпка при покупка на автобусни билети Карта за отстъпка

 • 10 % oтсъпка за ранни записвания Зима 2015/16 още от Кавала инфо ...

 • Ka